Saptamana patimilor!

Saptamana patimilor!

SSarbatori P tree

Moartea si Invierea fiului lui Dumnezeu ii face pe majoritatea oamenilor sa se apropie in aceasta perioada de ceea ce sufletul lor tanjeste: iubire, compasiune, rabdare, acceptare etc. Slujbele din biserica si forfota din aceasta perioada ne reamintesc de cateva nevoi pe care din ce in ce mai multi oameni le cauta: armonie, pace interioara si iubire neconditionata.

“Invierea Domnului este cea mai mare sarbatoare a crestinatatii, un eveniment coplesitor pentru orice om, un mister care s-a petrecut acum doua mii de ani, dar care continua sa fascineze intreaga faptura umana, este o realitate care se transmite din generatie in generatie, de la un secol la altul ca un izvor de apa vie. Intruparea si Invierea Fiului lui Dumnezeu sunt fundamentale pentru viata oricarui om, deoarece reprezinta inceputul si temeiul mântuirii noastre, prin care a fost distrusa moartea. Suntem neputinciosi sa cuprindem in cuvinte si cu ratiunea minunea in sine, fiindca depaseste posibilitatile noastre de intelegere.”

Suntem oameni si ne luptam de cele mai multe ori cu noi insine. Cu ‘umbrele’ noastre, cu rutina vietii si cu obiceiuri de care multi dintre noi am dori sa ne lepadam, dar nu este asa usor. Este foarte frumos cand gasim carti, terapeuti, speakeri motivationali care ne insufla acea motivatie sa incepem schimbarea de…maine. Si pentru unii acest maine dureaza pana il gasesc, altii se pierd pe drum, cert este ca sunt multe lucruri pe care ni le dorim a le schimba de maine dar foarte putini reusesc.

Perseverenta este mama tuturor reusitelor, ambitia si dorinta de a lasa in urma trecutul, greselile si obiceiurile care ne fac rau. Doar ca programele acestea, care ne fac sa atragem oameni si situatii care se tot repeta in viata noastra, sunt adanc inradacinate in subconstientul nostru. Nici o mie de afirmatii pozitive nu vor schimba aceste programe care s-au scris in perioada copilariei si care tot ruleaza la nesfarsit, daca nu reusim sa le schimbam noi in subconstient. Creierul nostru este ca un computer: ce programe scrii in el, pe acelea ti le ruleaza pe ecranul vietii.

“Cercetarile lui Bruce Lipton arata ca in 95% din timp, oamenii isi folosesc mintea subconstienta iar 5% din timp folosim mintea constienta  pe care o identificam cu personalitatea noastra, cu gandirea si simtul ratiunii. Subconstientul vrea mereu sa se intoarca la vechile sale obiceiuri si modele repetitive si de aceea trebuie sa facem un efort constient sa ne dezvatam de realitatea pe care am invatat-o cand eram mici si sa provocam astfel, schimbari vizibile in viata noastra.”

Aceste fiind spuse ar trebui sa intelegem ca nu este atat de usor sa schimbam aceste atitudini aflate in subconstient fara multa perseverenta sau alte tehnici cum ar fi: hipnoza sau psihologia energetica.

Ceea ce vreau sa evidentiez este ca avem perioade in care ne reamintim de ceea ce ne-am dori, de ceea ce vrem cu adevarat sa vedem in viata noastra: prieteni adevarati, armonie si pace interioara, compasiune fata de semenii nostri si iubire adevarata. Doar ca, avem nevoie de mai mult decat dorinta si pana la urma totul depinde doar de noi, de perseverenta si de setea si forta noastra interioara de a reusi. Cand vorbim de perseverenta, vorbim practic de acel “combustibil” care ne ajuta sa continuam in viata plini de speranta si curaj. Ea se construieste avand la baza: flexibilitatea, auto-controlul propriei vieti, credinta si stabilirea unor aspiratii concrete.

Sunt multe tehnici, maestri, profesori, preoti, medici etc care iti pot arata calea, insa trebuie sa intelegem ca ei doar iti pun la dispozitie o cale, drumul trebuie sa-l parcurgi singur, iar eforturile si rezultatele sa ti le asumi.

Sper sa aduca cu noi aceasta perioada si intelegerea responsabilitatii propriei vieti asa cum Isus a facut-o si sa ne fie de folos aceasta intelegere in a ne motiva suficient pentru a deveni propriul carmaci in barca vietii. Furtunile sa le depasim cu intelepciune si curaj, iar bucuria reusitei sa ne permita sa ramanem smeriti in fata celor care inca au nevoie de putere si perseverenta in a reusi pe drumul ales.

Sarbatori Pascale pline de pace si lumina va doresc,  alaturi de familie si cei dragi sufletului vostru!

M

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *