Oamenii NU se schimba…

Oamenii NU se schimba…

poza-nothing-is-changings

Oamenii NU se schimba……

.. decat daca vor si cred ca aceasta schimbare le va aduce vreun beneficiu. Si chiar si asa, o mare parte dintre ei se pierd pe drum: din lipsa de consecventa, din lene, comoditate, frica, depedenta de rolul de victima etc.  Multi fug in stanga si in dreapta pentru a cere ajutor la altii, avand pretentia ca schimbarea si eforturile sa le faca ceilalti pentru ei.  Insa,  de fiecare data, TU esti acela care trebuie sa faci ceva, astfel incat sa iesi din blocajele emotionale in care te afli: si cred ca primul pas ar fi sa ne oprim din mintit.

Ne-am obisnuit sa ne mintim la fiecare pas: sa mimam fericirea in cuplu, sa mimam imaginea perfecta de sot, sotie si mama model si uite asa peste ani ne trezim intr-o puternica criza de identitate pentru ca nu mai stim cine suntem noi cu adevarat. Pe acest fond ne lovesc depresiile si, de ce nu, din pacate si boli mai grave. Adevarul doare… si pentru a ne opri din mintit trebuie sa acceptam aceasta durere – durerea adevarului. Dar, personal cred ca merita tot efortul, toata durerea. Pentru ca aceasta durere ne va elibera ulterior de alte rani adanci.

Trebuie insa curaj, mult curaj, pentru  a ne privi in oglinda si pentru a ne accepta asa cum suntem. Frica de vinovatie ne face sa aruncam ‘’sub pres’’ atitudinile de care ne-ar fi rusine privindu-le detasat.  Pe de alta parte, daca nu ne acceptam aceste umbre ale personalitatii noastre nu vom putea vreodata sa le transcendem si sa ajungem la acea putere care sa ne ajute in schimbare. Pentru ca schimbarea nu este usoara si este nevoie de multa perseverenta zi de zi pentru a adopta comportamente noi.

Stim cu totii ca teoria este perfecta, dar practica ne omoara:-). Am trecut si eu prin cateva incercari si de fiecare data am avut curajul si ambitia de a o lua de la capat pana am reusit sa imi transform comportamentele in atitudini, tocmai de aceea stiu cat de greu este.

Ne trebuie o motivatie puternica si obiective realiste pe care sa le putem atinge ca sa reusim, altfel ne vom da batuti multe prea repede si mult prea usor. Pentru mine motivatia cea mai puternica este aceea ca vreau sa am o viata fericita – iar pentru mine fericirea inseamna armonie si echilibru. Consider ca pentru a obtine aceste stari este nevoie de o ingrijire permanenta a sufletului nostru, a mintii noastre si a trupului nostru.  O grija care necesita efort zilnic. Iar daca am o zi mai ‘’proasta’’, incerc sa nu o transform in saptamani.  Daca nu mi-a iesit astazi ceea ce mi-am propus, maine o iau de la capat – nu renunt.

Daca nu ai un scop de care sa te agati, directia devine una confuza, nu stii incotro sa o apuci si ce ai de facut. Astepti sa faca altii… de fapt majoritatea asta fac: asteapta sa faca societatea, guvernul, mama, tata, invatatorii, profesorii etc. Cand astepti ca altii sa iti schimbe viata, accepta ca va trebui sa joci dupa regulile impuse de ei si sa iti construiesti propria viata dupa un sistem care nu iti apartine.

Deci, mult curaj, perseverenta si rabdare va doresc in a fi fericiti !

Mirela

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *