Mai exista bun-simt?!

Mai exista bun-simt?!


Sunt atat de multe lucruri, atat de multi oameni si atat de multe situatii care par sa iti trezeasca asa o melancolie adanca fata de bunul-simt.
Bunul-simt care nu te lasa sa jignesti pe nimeni oricat de arogant, de destept te crezi, acel bun- simt care nu te lasa sa minti, sa furi, sa inseli, sa ranesti…etc

Multi spun ca bunul-simt tine de educatia de acasa, dar eu cred ca mai tine si de cum te formezi ca om. Poate ai vazut pe acasa si apucaturi deloc demne de urmat, dar mai treci si prin filtrul gandirii anumite actiuni, iar tu, ca adult, ai puterea si responsabilitatea sa decizi daca le aplici sau nu in viata ta.

Majoritatea dau vina pe subconstient! Acolo sunt inmagazinate ‘toate ne-simtirile noastre’! Si nu spun ca poate nu este asa, insa ce te faci si cu responsabilitatea ta ca adult? Sunt convinsa ca fiecare are de a face cu propriile apucaturi, dar parca te mai si saturi de ele la un moment dat si ai vrea sa schimbi ceva…

Da stiu, nu-i usor, dar ce sa vezi?! …nimic din ceea ce presupune schimbari profunde nu este usor! Insa merita! Merita din plin sa te privesti in oglinda cu demnitate si bucurie! Merita sa ai prieteni care iti apreciaza eforturile si sufletul frumos pe care il hranesti zi de zi cu fapte si ganduri binecuvantate! Merita sa mergi pe strada si sa poti fi o bucurie pentru cei din jur prin ceea ce gandesti, zici si faci!
Merita, merita, merita tot efortul din lume!

Asa ca draga bun-simt, ma voi ruga sa revii in fiecare dintre noi sau sa iesi la iveala mai des si sa ne bucuri zilele cu fapte demne de urmat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *