Libertatea de a fi TU insuti!

Libertatea de a fi TU insuti!

A trecut ceva timp de cand nu am mai scris… insa am continuat sa ma exprim prin munca de zi cu zi, prin gesturi facute catre mine si catre ceilati si prin iubirea fata de natura, familie si oamenii pe care-i indragesc!
Ma gandeam astazi ce inseamna sa te bucuri de libertatea de a fi TU insuti intr-o societate care incurajeaza orice, dar numai libertatea de a fi, nu. Un subiect greu de abordat din multe puncte de vedere, insa astazi am sa indraznesc sa vorbesc despre libertatea de a ne exprima si de a ne arata asa cum suntem. Cred ca se numara printre primele frici pe care omul le simte: aceea de a fi el insusi!

Pe acest drum al devenirii, uitam ca ne-am nascut cu acest drept fundamental de a ne cunoaste, de a ne descoperi, de a sti ceea ce suntem si a ne respecta si exprima darurile cu care am venit inzestrati!
Pe parcursul vietii intalnim oameni, institutii, situatii care ne fac incet, incet sa uitam de noi. Si impovarati de tot ceea ce vor altii, la un moment dat cedam! Atunci toti ceilalti din jurul nostru spun ca ‘’am luat-o razna’’, ca nu mai suntem noi! De foarte multe ori, tocmai atunci suntem noi, cei care, satui de norme si reguli impuse ne razvratim si incercam sa ne recastigam libertatea de a fi noi insine. Un dar de altfel minunat, pe care am uitat sa-l folosim in dorinta de a fi pe plac celorlalti.

Incet, incet, apare dorinta la un moment dat sa intelegi ceea ce esti si incotro te indrepti. Dar pentru asta trebuie sa exersezi sinceritatea de a te privi si recunoaste ca uneori acolo, in noi, gasim si lucruri care nu ne plac. Daca avem curajul sa le acceptam si sa lucram cu noi avem sansa sa ajungem sa cunoastem cu adevarat libertatea de a fi NOI. De cele mai multe ori insa, ne speriem si revenim la obiceiurile pe care toata lumea le adopta: acelea de a fi si de a exprima dorintele parintilor si ale societatii.

Uitam de noi mult prea des. Uitam sa ne intrebam: Eu ce imi doresc cu adevarat? Eu cat contez pentru mine?
Nu este usor sa iti asumi libertatea de a fi tu insuti, pentru ca asta vine la pachet uneori cu multa suferinta, durere si acceptarea ca poti fi total diferit de ceea ce vor si asteapta cei din jurul tau. Poti deveni dintr-o data un strain pentru familie si prieteni si asta este greu de suportat! A fi liber si a lasa sufletul sa se exprime inseamna multa munca, multa disciplina si mult curaj! Dar merita din plin!
Pentru diminetile in care sufletul iti zambeste in oglinda, pentru bucuriile pe care inima ta le simte atunci cand iti exprimi si manifesti adevarul din tine, pentru fericirea si bucuria momentului prezent, pentru toate acestea si inca multe altele, da, merita din plin!

Imi doresc, prieteni, sa ne ofere viata multe momente pline de curaj in care sa ne redescoperim si sa putem fi fara frica, NOI INSINE!
M😊

One thought on “Libertatea de a fi TU insuti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *