Despre gandirea pozitiva si capcanele ei…..

Despre gandirea pozitiva si capcanele ei…..

gandirea-pozitiva

De ce am decis sa scriu despre asta? Pentru ca sunt un om pozitiv si optimist, insa, inainte de toate sunt un om cu foarte mult bun simt si cu ‘picioarele pe Pamant’. Intotdeuna am apreciat oamenii pozitivi si optimisti. I-am considerat ca o gura de aer proaspat in orice incapere ii gasesti. Este minunat sa ne ghidam viata tinand cont de speranta, de optimism si de ganduri bune. Am observat insa, mai ales in ultima vreme de cand evolutia spirituala a devenit la moda si urmatoarele riscuri sau capcane atunci cand gandirea pozitiva este inteleasa gresit:

  • Indepartarea de realitatea in care te afli
  • Adancirea intr-o stare care nu iti face bine
  • Blocarea in vise si iluzii
  • Lipsa motivatiei de a te pune in starea de a iti schimba viata.

Gandirea pozitiva nu inseamna doar afirmatii pozitive, mantre, vise si poze lipite pe pereti. Gandirea pozitiva are o componenta esentiala pe care multi o ignora si esueaza in acest proces de schimbare a unor comportamente nocive in unele de succes.

Componenta esentiala a gandirii pozitive este aceea de a te pune in starea de a face, de a actiona, de a iti pune pe hartie cateva obiective realiste, de a iti face un plan cu resursele de care dispui pentru a atinge aceste obiective si de a te pune in miscare. Daca nu iti mai place locul si situatia in care esti: misca-te, misca-te, misca-te de acolo. Este vital pentru a reusi. Miscarea inseamna viata si succes!

Atunci cand avem intentia bine definita si incepem a cauta resursele necesare pentru a ne indeplini dorintele, atunci cand facem ceva in directia pe care ne-o dorim cu siguranta ceea ce este mai bine pentru noi se va materializa. Credeti-ma ca de fiecare data cand am realizat acest lucru unele usi s-au deschis, altele care imi indicau un alt drum au fost inchise. Dar nu am renuntat, pentru ca a gandi pozitiv inseamna si a nu renunta la visele tale. Inseamna a nu ramane tintuit in pat rugandu-te si vizualizand succesul! Gandirea pozitiva vine la pachet cu actiunea si credinta.

Ramai treaz, observa ceea ce se intampla in jurul tau, ceea ce se intampla cu tine in interiorul tau si oricat de multe obstacole vei intalni – nu renunta. De multe ori obstacolele sunt exact semnele ca suntem pe drumul cel bun. Iar daca drumul nu este corect, se vor deschide altele care te vor duce exact unde ai nevoie sa fii in acel moment.

In toata cariera mea, mi-am dat seama ca indiferent de gandurile mele pozitive si optimismul care ma caracterizeaza ceea ce m-a dus la succes a fost intotdeauna capacitatea de a ma pune in starea de a actiona, de a nu renunta atunci cand am intalnit obstacole, de a ma focaliza pe solutii si nu pe vinovati sau greseli (acesta este cel mai mare blocaj care te duce la esec), de a avea o minte structurata si de a nu imi pierde concentrarea atunci cand am avut mai multe obiective de realizat. Am invatat sa prioritizez sarcinile si sa misc resursele de care am avut nevoie pentru a imi indeplini obiectivele.

In concluzie daca vrei sa materializezi un gand pozitiv: misca-te, actioneaza si persevereaza pana reusesti – nicio secunda nu renunta la credinta ca vei reusi:-)!

Succes!

M:-)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *