Carti dezvoltare personala

Carti dezvoltare personala

  • Gandire rapida, gandire lenta

Fara niciun dubiu, una dintre cele mai bune carti despre psihologie scrise vreodata. Desigur, cand esti un laureat Nobel cum este dl. Daniel Kahneman, scrierea unei astfel de carti e ca si cum ti-ai lua notitele personale si le-ai da spre consum public.

  • Drive

 Este o carte foarte usor de digerat despre ce ii motiveaza de fapt pe oamenii, la munca. Drive-ul este de fapt un concept format din 3 elemente: autonomie, maiestrie si scop. Conform autorului cartii, Daniel Pink, pentru ca un angajat sa fie performant (sa aiba “drive”) acesta are nevoie de toate cele 3 elemente.

  • A da si a lua

Aceasta carte scrisa de Adam Grant, un reputat tanar profesor universitar american, vorbeste despre o abordare a succesului, ceva mai neconventionala si care ar fi indelung sprijinita de noile cercetari din domeniile psihologiei, economiei comportamentale si sociologiei.

  • Adevarul cinstit despre necinste

Un “behavioral scientist” extraordinar, Dan Ariely, ofera lumii moduri noi de a vedea actele irationale si de a le intelege.

  • Superficialii: efectele internetului asupra creierului

Autorul, Nicholas Carr, pe care eu il consider un artist, a reusit sa creeze o enciclopedie a schimbarilor pe care internetul le-a produs asupra creierului uman si asupra comportamentului social pe care oamenii il au atunci cand sunt “connected”.

  • Blink

Un om preocupat de detalii si de subtilitati, Gladwell prin Blink vorbeste despre cultivarea unei judecati extrem de rapide si de eficiente si se foloseste de mai multe studii ca sa isi construiasca argumentul.

  • This will make you smarter

“Cum pot deveni mai destept”?

Editorul site-ului TheEdge, John Brockman, a pus aceasta intrebare unora dintre cei mai destepti oameni din lume, iar raspunsul acestora a fost sintetizat in cartea “This will make you smarter”, care este o lectura foarte interesanta.

  • Totul despre psihologia persuasiunii

“Totul despre psihologia persuasiunii”, scrisa de Robert Cialdini, este o carte care te va face mai convingator si care te va ajuta sa te bucuri de mai multe reusite.

  • You are not so smart

O colectie de “cognitive biases“, dar expuse intr-un mod usor de digerat chiar si de catre cei care nu au nicio treaba cu psihologia, cartea lui McRainey este o reusita absoluta.

  • The power of habit

Charles Duhigg, autorul cartii, un jurnalist excelent din domeniul stiintelor, ia la rand cercetarile cele mai influente si mai importante din domeniul crearii obiceiurilor si creeaza un plan de actiune destinat celor care doresc sa renunte la obiceiurile proaste si doresc sa isi creeze obiceiuri noi si bune.

Sursa: http://1cartepesaptamana.ro/carti-despre-psihologie/