Despre cuvantul TREBUIE…

Despre cuvantul TREBUIE…

 trebuie

De mici auzim ca trebuie sa facem asta, ca trebuie sa facem aia, ca NU trebuie sa una, sa alta si uite asa unii dintre noi au inceput sa faca alergie la acest cuvant.

Am un prieten care de fiecare data cand ma aude zicandu-i stii ar trebui…mi-o taie: ’’stii, nu trebuie …”)))). Nu ma supar, il inteleg, doar ca in mediul corporatist am devenit imuna la acest trebuie si face parte din naturaletea vietii – pentru mine. Recunosc insa ca am si eu momentele mele in care trebuie…NIMIC. Nu am chef sa trebuiasca ceva si uite asa imi doresc, vreau,  imi este util sa fac multe lucruri care sa placa sufletului meu.

Am reusit cumva sa ajung la un echilibru care sa ma faca sa zambesc de fiecare data cand ma trezesc. Asta nu inseamna ca nu am si eu momentele mele in care ma supar, ma agit, dar imi dau seama repede in ce ‘rol’ sunt si ma corectez. De obicei jucam cele 3 roluri de: victima, agresor si salvator. In functie de asteptari, dorinte si nevoi ne plimbam asa printre ele. Important este sa le cunoastem simptomele si sa ne dam seama ce se intampla. Doar observandu-ne comportamentele putem sa iesim din aceste roluri de care nici nu ne dam seama uneori.

Am invatat insa tot felul de tehnici pe care le aplic pentru a ma elibera de emotiile negative cu care ma incarc uneori, pentru a ma relaxa dupa o zi de munca grea si asa mai departe. Incerc sa-mi dau seama de ce ne irita atat de tare pe unii dintre noi acest cuvant TREBUIE. Sa fie oare senzatia de:

  • incorsetare
  • obligativitate
  • blocare a creativitatii
  • scaderea stimei de sine
  • ……..?

Voua ce senzatie va creaza acest TREBUIE?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *