Cum sa ne ajunga timpul…

Cum sa ne ajunga timpul…


Pare o gluma, nu-i asa?

In aceasta ”nebunie” numita viata, in care ne trezim, muncim, alergam sa facem cumparaturi, sa gatim, sa luam copiii de la scoala, sa avem grija de sot/sotie…uhhh de unde sa mai avem timp si pentru noi?
In ultimii ani, timpul personal l-am investit cu ardoare in cursuri de dezvoltare profesionala, personala si spirituala. Si atata sete de invatare am avut si inca am, incat nu m-am putut opri cativa ani, pana cand am decis sa mai si aplic din ceea ce am acumulat. Si, dupa multa teorie, cand am inceput sa pun in practica tot ceea ce invatasem, mi-am dat seama ca dintr-o data, desi nu se schimbase nimic in viata mea profesionala, ba din contra, aveam mai mult timp….

M-am detasat si am incercat sa inteleg. Timpul era acelasi si totusi… si totusi am inteles ca, dupa mult timp, mi s-au schimbat prioritatile. In sfarsit, dupa ani de zile am devenit prioritatea numarul unu in propria-mi viata.

Cand prioritatile se schimba, ai timp! Cand tu te pui pe primul loc si ai grija de tine, cand iti cunosti si indeplinesti nevoile, cand tu intelegi ca viata este despre tine, vei vedea cum incepi ‘sa ai timp’. Cand esti multumit de viata ta, ai putere sa creezi, ai energie sa asculti si ii poti ajuta cu adevarat pe ceilalti.
Altruismul se naste cu adevarat din starea ta de bine!
Sigur, depinde si ce fel de nevoi iti setezi. Caci am vazut multi in jurul meu, oameni carora oricat le-ar da viata, ei tot dupa capra vecinului mor…

Am invatat sa fiu recunoscatoare intr-un mod profund pentru ca sunt vie, pentru ca sunt intreaga, pentru ca ma pot bucura de soare si de stele. Am invatat sa fiu recunoscatoare pentru ca am un acoperis, pentru ca imi traiesc parintii, pentru ca am prieteni si un job care imi place. Si din aceasta stare de recunostinta, oferindu-mi zilnic timp pentru a ma seta mental pozitiv, pentru a fi constienta de cine sunt si ceea ce am, mi-am cultivat acea stare de bine care ma ajuta sa am forta si energia de a oferi din ceea ce sunt si celorlati.

Si asta ma motiveaza si imi da forta sa fac si mai multe. Si cand prioritatea in viata devii tu, dintr-o data vei avea forta si energie sa faci mult mai multe in acelasi timp.
Si mai mult de atat, energia pe care o emani atrage oportunitati si te ajuta sa rezolvi mult mai usor problemele. Cand esti in haos, parca nimic nu merge.

Frustrarile, necazurile, amaraciunea, tristetea, gandurile negative, barfa, invidia, nesomnul, toate sunt vampiri energetici. Toate acestea te seaca de energie, te seaca de tine insuti, iti fura viata si timpul…

Am invatat sa cultiv starea de bine in mine insami in fiecare zi, pentru ca din ceea ce sunt, pot sa gust cu adevarat viata si pot sa ofer cu adevarat timp oamenilor si activitatilor pe care le fac.
Iar cand uit de mine, caci am si zile in care ma iau cu viata, ma asez in pat seara si ma iert. Acceptarea si iertarea ma motiveaza sa schimb acele comportamente care nu imi plac. Si mai stiu ca viata este facuta sa inveti, sa cresti, sa evoluezi si sa te bucuri de miracolul ca existi.

Sa ne amintim ca timpul tine doar de prioritati, iar noi ar trebui sa fim prioritatea numarul unu, in propria viata. Iar daca voi ajunge intr-o zi in fata lui Dumnezeu, as vrea sa fiu capabila sa-i spun ca da, am ales sa fiu fericita in propria-mi viata.

Alegerea ne apartine!
Mirela

2 thoughts on “Cum sa ne ajunga timpul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *