Cealalta fata a iubirii…

Cealalta fata a iubirii…


Ne-am obisnuit ca, atunci cand auzim despre iubire, sa ne ducem cu gandul la cuvinte si gesturi pline de romantism, la cadouri, atentii, bla, bla, bla etc.
Din pacate, nu suntem educati sa intelegem ca de cele mai multe ori iubirea inseamna si:
 – Sa inveti sa spui NU
 – Sa stii sa pui ‘’limite si bariere’’ in viata personala
 – Sa nu te lasi manipulat/a de catre cei din jur
 – Sa fii lucid/a
 – Sa te respecti
S-a tot vorbit despre luciditate in relatii, despre a fi cat mai constienti atunci cand alegem pentru toata viata, insa de cele mai multe ori ne lasam prinsi in tiparele invatate si ‘’bucurosi le-om duce toate’’ pana cand nu mai putem. Auzim despre echilibru in viata, despre armonie, si observ din ce in ce mai multe articole cu teorii perfecte, insa practica ne omoara asa cum bine stim.

‘’ALL YOU NEED IS LOVE’’ exista acest slogan acum pe toti peretii/stalpii de la metrou…. Da, chiar cred ca iubirea este raspunsul la multe dintre problemele noastre, insa acea iubire constienta care nu calca in picioare stima si respectul de sine sau nevoia de evolutie personala.
A fi constient de ceea ce gandesti, spui si faci clipa de clipa este un subiect vast insa cred cu tarie ca doar atunci cand vom fi ancorati in prezent cu mintea si trupul ne vom apropia cu adevarat de iubirea aceea care nu se destrama la orice suflare de vant.
M-as bucura sa stiu ca dincolo de fluturasi si inimioare mai gandim, vorbim, simtim si despre ceea ce o iubire constienta poate naste in noi.

Imi doresc mie si voua sa incepem fiecare zi cu iubirea de sine, constienti ca orice alegem sa gandim, sa spunem si sa facem moment de moment, pentru noi si pentru ceilalti, va fi mai tarziu filmul vietii pe care singuri l-am creat si regizat!

O zi plina de iubire sa avem!
Mirela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *