Asta da provocare pentru mintea noastra cea de toate zilele:-)! Pai cum asa…?! Simplitatea este pentru ignoranti ar spune unii…Eu zic ca paradoxul vietii consta tocmai in acceptarea simplitatii. Creatorul acestui Univers are un simt fantastic al umorului…viata insasi este plina de frumusete si umor!

Cand ai uitat de lucrurile simple, zambetul este inlocuit cu incrancenarea. Cei mai multi considera ca lucrurile simple sunt pentru copii. Oamenii mari „trebuie sa munceasca din greu”, cocosati de responsabilitati si sa se vada aceasta implicare prin cat mai multe  fire albe, riduri adanci si multa tristete. Poveri grele duse pe umeri, corpuri schimbate si fete apasate de atata seriozitate. Ne luam cu viata si viata ne ride…uneori trist, alteori vesel.

In momentele de contemplare a naturii si nu numai, ii multumesc lui Dumnezeu ca am puterea sa ma detasez de multe ori de regulile acestei societati bolnave. Am puterea sa privesc cu compasiune din afara si din interior. Si accept…nu cu resemnare ci cu pace…chiar si atunci cand nu inteleg. Accept, insa paradoxal aceasta acceptare ma face sa actionez cu mai multa energie in directia unei vieti pe care mi-o doresc frumoasa si plina de oameni iubitori.

Detasarea nu inseamna amorteala, pasivitate …din contra. Am inteles ca doar lucrurile simple te duc cu adevarat la acea pace care te conecteaza la Sursa Vietii. Mi-a luat mult sau putin sa realizez asta…nu stiu, dar ma bucur cu recunostinta ca am reusit sa ating in multe momente ale vietii aceasta stare. Provocarea este sa o mentin cat mai mult. Dar incerc sa nu ma atasez de acest tel, caci secretul in tot ceea ce am reusit sa fac si sa inteleg a fost  detasarea.

Mintea umana are atatea cai si atatea scuze pentru a face orice in a bloca calea catre fericire si libertate! Daca ne eliberam de griji, de saracie, nefericire, mandrie…mai stim cine suntem oare? Atasamentul de aceste lucruri ne dau o identitate falsa, dar tinem cu dintii de ea. Fara ele cine mai suntem? Care ar mai fi povestea noastra? Cine ne-ar mai baga in seama? Este greu sa fii sincer cu tine si sa admiti ca sunt multe de eliberat…

Cand in noi se naste curajul de a ne privi ‘goi’ si goliti de tot ceea ce altii au spus ca suntem, de abia atunci putem sa ne construim si sa alegem viata pe care ne-o dorim. Pana atunci multe povesti si multe cai…

Sa avem o saptamana plina de zambete si sa ne bucuram de lucrurile simple, pentru ca ele ne aduc cu adevarat fericirea!

M

One thought on “

  1. Multumesc pentru aceste sfaturi pline de intelepciune si simplitate. De la o vreme , poate cam tarziu ma straduiesc sa traiesc in simplitate si cu detasare.Sper sa reusesc sa fac aceasta schimbare in viata mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *